t’ Is Oranje, ’t blijft Oranje!

Nederland is door naar de tweede ronde. Voetbal dus. Niet dat er hier in huis veel over voetbal gesporken wordt, de mannen weten amper hoe de spelers heten, maaaaar…… Daar zijn vrienden voor!

De rijders van het McLaren-team, RedBull, Ferrari, Renault kunnen ze hier dromen. Namen als  Webber, Button, Hamilton, Alonso, Massa, Kubica, Vettel, Schumacher en wie kent niet onze eigen Nederlandse rijders de tweeling Tim en Tom en heeft niet van het Spijker-team gehoord?  Nee, de GP is hier iets belangrijker als het WK. Het WK kost iets meer bier……..

Niet alleen jongeren worden opgezadeld met allerlei goedbedoelde Oranje-gadgets, ook oudere mensen worden niet vergeten. Mijn moeder heeft diabetes en bestelde bij Boeren medical, een toeleveringsbedrijf voor zorghulpmiddelen, nieuwe naalden en controlestrips voor de suikermeter. De schrik vloog het arme mens aan toen ze haar bestelling kreeg! Wat zat er namelijk in de doos……:Hooioogst e.d.1 052
Een leuk WK-rugzakje met daarin:Hooioogst e.d.1 054 
1 grote vlag, 1 klein vlagje voor op de autoruit, toetertje, armbandje, opblaasding?, 6 meter vlaggetjes en gezichtsverf.

Voor de goede orde mijn moeder is 79, en was niet echt gecharmeerde van een dergelijke actie. Gelukkig zaten de bestelde producten ook nog in de doos.

Na bestudering van ekele folders kwam ik tot de conclusie dat er toch minimaal voor € 25,– in de doos aan goed bedoelde rotzooi zat.

 Onderweg2 059  Onderweg2 061

Nu vraag ik me dus af: Wie betaald dit? Is dit overtollig reclamematriaal waar men van af moest en dacht: Hé, laten we het eens bij de hulpbehoevenden dumpen of wordt dit doorberekend aan de zorgverzekeraars?

Indien het laatste het geval is……. NIET MEER DOEN!!! Als we dan toch moeten bezuinigen op de zorg, zorg er dan voor dat die betaalbaar blijft en stop geen vlaggetjes bij een bestelling meetstrips en naalden voor suikerpatienten. Zeker niet bij mensen van hogere leeftijd! Bij een kind allee…. dat kan ik nog begrijpen. Die krijgt bij de slager ook een stukje worst, maar voor zoveel geld…. laat ik het maar verspillen noemen, want dat is het…… Nee, dit is gewoon zonde!

Affijn, de T-shirts van de mannen, niet gekocht, maar gekregen van de kaashandel waaraan we kaas leveren, liggen weer gewassen en gestreken klaar zodat ze weer met de vriendenploeg voor de buis kunnen gaan zitten. Oranje shirts met opschrift: Kaaskoppen Scoren! Biertje erbij, stukje kaas erbij….. Wel onze eigen kaas natuurlijk! Speciaal gemaakt voor het WK: bloemfonteinkaas! Kruidenkaas met kruidnagel, gedroogde zontomaat en Zuid-Afrikaanse kruiden. De smaak viel me niet tegen….. Eh, eerlijk gezegd vond ik 'm wel lekker……. Er is weinig van over….. Morgen maar weer een nieuw stukje halen in het kaashok.Hooioogst e.d.1 059

  
   

0 reacties op “t’ Is Oranje, ’t blijft Oranje!

  1. Het is voor de zorg zo gemakkelijk om met ONS geld om te gaan.
    Daarbij snap ik die hele gekte niet, ik houd van voetbal, maar niet van die onzin er omheen en verder heb ik van het Nederlands elftal nog niks goeds gezien. Tot nog toe vond ik Denemarken – Kameroen de beste wedstrijd.
    Gr. J@n.

  2. Goeiemorgen. Had vanmorgen vroeg al willen reageren maar toen deed Web-log raar. Inderdaad grote onzin om die toeters en bellen aan ouderen te sturen. Het moet hoe dan ook betaald worden, door ons dus. Wil je voortaan niet meer over boerenkkkkk schrijven?! Want bij het lezen loopt het water me in de mond. Heb er van m’n leven heel wat van gegeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s