Daar bij de waterkant…

Nog niet zo lang geleden kwamhet gesprek op de bebouwing langs de waterkant van de Giessen. Het riviertje dat door ons dorp stroomt, en de naamgever ervan. Vroeger mocht je namelijk aan de waterkant niet "zomaar" bouwen, daar waren regels voor. Men moest vanaf de weg namelijk zicht op de rivier houden. Tegenwoordig heeft het gemeentebestuur, mede door samenvoeging van verschillende doorpen, het 'pleur-maar-neer-beleid'. Als het de gemeente maar genoeg geld opbrengt mag je bouwen wat je maar wilt en hoe je maar wilt (en het moet getekend zijn door Visser en v.d.Padt).  Kennissen van ons hebben daar ervaring mee met de bouw van hun huis in Neerpolder. Maar ook andere Giessenburgers! In de Gondeleditie van 2006 brachten de jongens van BODEJO dit op ludieke wijze aan de kaart. Ieder seizoen nemen ze wel een overheidsprobleempje op de hak. Zo waren ze al de zien met o.a. het kopiëren van schilderijen van Mondriaan (Victorie boogie woogie) en de Bouwfraude (kom maar soeke, Bodejo hep geen boeke), en de laatse keer dus bouwkavels aan de Giessen, waarbij zij dit 'reclamefilmpje'  op de boot draaiden:

 Ter info: Bodejo is een vriendengroep van "veertigers" onder aanvoering van Jan Boer, eigenaar van De graanbuurt, waar zich o.a. de Graanschuur, de Kolenbeurs en de de uitdragerij van Arie Boer zich bevinden. Jan Boer is herkenbaar aan zijn klompen, die hij altijd draagt, en waar hij zelfs op getrouwd is met zijn Leida!

Voor wie het nog niet wist: er wonen hier op het dorp veel "dorpsfiguren"!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Informatie Gondelvaart: http://www.gondelvaart.nl/

0 reacties op “Daar bij de waterkant…

  1. Er mag tegenwoordig gebouwd worden in de uiterwaarden van de rivieren en als de mensen die er bouwen straks natte voeten krijgen mogen wij als belastingbetalers voor de schade opdraaien.
    Gr. J@n.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s