plakletters

PLAKLETTERS

Het is alweer wat jaartjes terug dat ik de school voor MA.O-onderwijs bezocht. Deze naam stond tenminste op de voorgevel van het gebouw. Regen en wind hadden overigens hen tol geëist en veel van de letters op winkels en gebouwen weggeblazen of weggespoeld.Van ons leerlingen overigens kwam weinig terecht, daar wij ook al op de ..LEUTERSCHOOL gezeten hadden. Laatst was ik op een reünie met oud schoolgenoten en zag dat de naam nog steeds op de school stond. De ..LEUTERSCHOOL was inmiddels veranderd in een school voor BA.IS-onderwijs….. (spreek dit niet hard op uit!)

Wie in onze tijd dan ook nog wat talenkennis op wilde doen kon langs de dijk terecht. Daar stond bij de visserij een bordje: ..IEREN en WO.MEN voor alle soorten ..ENGELS te lezen. Ik dacht; ik loop nog eens een rondje door de plaats waar ik vroeger school ging…..
Naast onze school stond nog steeds de BANK VAN LENIN.! Gezellige combinatie! Wie zijn bankzaken daar liever niet laat behartigen kan terecht bij de ..PAARBANK. Wie een goed boek zoekt, wordt aangelokt door het opschrift FIJNE ..LEESWAREN. Het pand ernaast heeft altijd al veel bekijks gehad, al geeft de naam ..EX-SHOP aan dat de zaak opgeheven moet zijn. Voor haarverzorging moet men naar de ..LOKKENMAKER, alhoewel er veel vrouwen zullen zijn die afgeschikt worden door de DAMESKA.PER, die ernaast woont. Maar waarschijnlijk wordt deze wel in toom gehouden door de GRO..TEMAN die het pand ernaast betrokken heeft. Vrouwen die zwanger zijn kunnen terecht bij de BANK..BA.KER.Wie een huisdier wil, heeft ruime keus. Men heeft hier de DRA.KENSERVICE, de BO.KHANDEL en de ..EGELBAAN. Ook kleding wordt hier nog verkocht. Een klein pandje met opschrift: RO.KWAREN, heeft betrekking op verkoop van de wat eenzijdige kledingstukken. Al geeft het kleinere zinnetje eronder aan dat met PIJPEN EN ..GAREN, er voor mensen die handig met naald en draad zijn er nog meer van te maken valt.
De toestand van het dorp wordt nog steeds kernachtig samengevat op het bord CENTRALE VER.ARMING, te lezen op het pand van de plaatselijke LOOD..ETER. Maar het beroerdste staat de muziekwinkel ervoor. De eigenaar stond, bij gebrek aan klandizie, mistroostig door de etalage te kijken onder het opschrift: PLAT..ZA.K!!

door Blog Zonder Naam Geplaatst in cursief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s