Donderdag, 10 maart 2011

Week donderedagse dingen.2.

Vandaag en morgen even enkele bijzonderheden over onze weblog-provider. In het kort komt het hier op neer dat er weer enkele veranderingen aankomen. Het contract met Type-pad wordt niet verlengd en VK-bloggen wordt bij Weblog gevoegd. En dit allemaal rond 1 juni. Voor de mensen die het nog niet wisten of gelezen hebben….. Hier de berichten die ik voor jullie even van Weblog overgenomen heb en jullie toch graag even wil laten lezen.

Door Web-log redactie op 16 december 2010 

Het jaar 2010 begon mooi voor Web-log.nl. Na een lange periode van hard werken door alle betrokkenen kwam de livegang van een vernieuwd beheer in zicht. Alleen anders dan wij vooraf (eind 2008) voorzien hadden heeft dit ons niet gebracht wat wij hoopten. In september jl. werd duidelijk dat Typepad het contract niet zal verlengen per 12 juni 2011.

Om die reden gaat 2010 voor ons de boeken in als een zwaar jaar, maar ook als een jaar dat een verandering heeft geforceerd. Een grote en belangrijke verandering die in de eerste helft van 2011 zal worden doorgevoerd. Wij zijn ons bewust dat dit voor veel van jullie erg snel is, maar wij kunnen niet anders. Zelf zijn wij blij met de verandering die eraan staat te komen. Wat dat ongeveer inhoud is: nieuwe techniek, snellere weblogs, betere vindbaarheid en een berg aan nieuwe mogelijkheden. Als wij hier meer duidelijk hebben krijgt iedereen daar bericht van.

Je staat uiteraard vrij om vragen te stellen, maar wij kunnen waarschijnlijk op veel vragen  nog geen volledig antwoord geven. Waarom? Omdat wij dan misschien dingen zeggen waar wij in een later stadium op terug moeten komen.

Het Web-log.nl team!

Veel voorkomende vragen:

v: Wat gebeurt er met mijn berichten en de plaatjes die daar in staan?

a: Die blijven hoe dan ook bestaan. Er wordt gewerkt om een goede export van ieder weblog te maken zodat deze vlekkeloos over gaan in het nieuwe CMS.

v: Blijft mijn link hetzelfde zodat mijn vaste bezoekers mij kunnen vinden?

a: Ja en nee. Wij hebben al enkele jaren de domeinnaam weblog.nl in bezit en willen die al heel lang inzetten. Qua organisatie is het nu er handig dat wij die nog niet gebruikt hebben. Het nieuwe CMS wordt op weblog.nl opgebouwd zodat niemand daar last van heeft en tzt. wordt iedereen daar naartoe geplaatst. je link blijft gelijk omdat op dat moment je weblog op zowel web-log.nl als weblog.nl beschikbaar is. Overigens wordt er naar weblog ongeveer een factor 1000 meer gezocht dan naar web-log.nl ( zie: http://cw1.nl/iilC6). Beter voor zoekmachine verkeer šŸ˜‰

v: Hoe zit dat met mijn kolommen?

a: Om eerlijk te zijn, heel eerlijk, moeten wij nog bekijken hoe dat omgezet moeten worden. of je twee of drie kolommen hebt zal niet zo'n probleem zijn. Zelf toegevoegde code, blogtoys en widgets zal lastiger worden. Daar kom ik later op terug.

v: De functie welkomst/uitegelicht bericht blijft toch wel bestaan?

a: Dit is een standaardfunctie en wij zullen kijken hoe de opmaak daarvan kan worden aangepast. Dus ook hiervan later meer.

v: Wordt het betaalsysteem ook anders?

a: Ja, iDeal wordt ook beschikbaar.

v: Mijn weblog is de laatste tijd ook erg traag. Gaat daar iets aan gebeuren?

a: Alle weblogs worden nu gehost bij Typepad. Aangezien zij hun servers in San Fransisco hebben staan is dat voor de laadsnelheid verre van ideaal. Het nieuwe CMS zal in Amsterdam gehost worden op een cluster van onze eigen supersnelle servers. Naar verwachting zal de laadtijd met ongeveer 70% afnemen en dat is best wel veel!

 En dit bericht:

Door Coen op 22 februari 2011

Vandaag is bekendgemaakt dat Sanoma (wij) samen met de Volkskrant een overeenstemming hebben bereikt en een soepele overstapmogelijkheid aan alle VKbloggers zullen aanbieden. Directeur de Volkskrant Frits Campagne bracht het middels dit bericht naar buiten. 

Wij hopen een actief deel van de VKbloggers te mogen verwelkomen in de nieuwe omgeving van Web-log.nl en ze met alle mogelijkheden van dienst te kunnen zijn. Om hier een garantie op te kunnen geven wordt deze mogelijkheid vanaf 1 juni aangeboden.

Een vraag in het verlengde hiervan; wat betreft die 'domeinnamen'… Er zijn veel namen al bezet, terwijl je – als je zo'n web-log opent – dan ziet dat iemand voor het laatst heeft geblogd in 2006 (en vaak ook maar Ć©Ć©n blog heeft geplaatst om het te proberen). Kunnen jullie ervoor zorgen dat die namen weer vrijkomen? Bijv. De eigenaar mailen en als er niet gereageerd is binnen.. 3maand? account verwijderen? En kun je dat dan aanvragen als blogger; zo van… willen jullie die en die eigenaar benaderen?

 Tijdens de migratie zullen wij weblogs die al heel lang niet gebruikt zijn verwijderen en de domeinen vrij geven. Er komen er weer meer beschikbaar.

Mogelijk voegen wij in de toekomst een meldingsknop toe waarmee je kunt aangeven dat een weblog al heel lang ongebruikt is.

<^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^><^>

Voor de mensen die nog een blog bij Weblog hebben en er niets meer mee doen, maar toch  dingen willen bewaren is het misschien een tip om dit voorlaatste even in de gaten te houden, of dingen over te zetten naar de huidige weblog.

Morgen wil ik graag op de ons te verwachten veranderingen terugkomen.

…..Want veranderen is leuk…… zegt men….

 

0 reacties op “Donderdag, 10 maart 2011

  1. Ik ben Ć³Ć³k al niet zo gek op veranderingen ,en al helemƔƔl niet bij web-log !Er is al te vƔƔk veranderd en het kost me steeds veel tijd die ik liever aan het loggen wil besteden ,maar ja ….zucht ,we zullen er wĆ©Ć©r niet onderuit komen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s