Vrijdag, 15 april 2011

Week.Vrijdag 1 
 

web-log.nl NL web-log.nl

Deze is bekend! Kijk maar rond deze blog is van Weblog! 

 

Blogger NL Blogger

Blogger (Blogspot) is een eenvoedig te bedienen weblog. Al wat je eigelijk nodig hebt in een mailadres bij Google (gmail) en van daaruit maak je de weblog. Bijzonder eenvoudig filmpjes toevoegen vanuit Youtube!! Ook heel eenvoudig widgets toe te voegen

http://blogtryoutnowblog.blogspot.com/

 

 ENG WordPressWordPress

Eenvoudig dashboard, simpele bediening en veel mogelijkheden op de weblog heel persoonlijk te maken. Nadeel: de gebruiksaanwijzing is in het engels en het toevoegen van widgets lukt mij niet met HTML. Dat wordt een soort doorklik-verwijzing.

http://blogtryoutblog.wordpress.com/

 

 NetlogNL Netlog

Ik heb geen weblog van Netlog aangemaakt, maar ik heb een waarschuwing van een medebloggenoot:

Er viel me wel op een feestje op dat er zeker wel vijf gasten tegen me kwamen vertellen dat ze mijn vraag of ze mijn vrienden wilden worden bij 'Netlog.com' van de hand hadden gewezen omdat ze niet mee wilden doen met iets dergelijks en dat het echt niet persoonlijk bedoeld was…….
Nou wil het toeval dat ik juist 's morgens nog mijn account bij dat weblog had opgezegd, wat trouwens nog niet zo eenvoudig was, voornamelijk omdat deze organisatie iedereen die ik ken uitnodigde om vrienden met me te worden, zonder dat ik ze daarom had gevraagd.
Dus bij deze mijn verontschuldiging als ze deze vraag ook aan jou hebben gesteld.
Niet dat ik geen vriend met je wil zijn, maar omdat ik dat wil zijn zonder dat anderen daarom gaan bedelen voor mij. Dus 'Netlog.com' heeft voor mij afgedaan.
 Neem dit ter harte!

 

 BNN weblogNL BNN weblog

In eerste instantie kon ik de weg hier niet vinden. Maar met hulp….

Dit is niet een weblog zoals wij 'm kennen, meer een soort twitter. Je krijgt niet echt een pagina maar meer een soort tekstwolkje te zien, dat je onder "last posts" moet zoeken. Niet echt iets voor de wat oudere weblogger.

http://sites.bnn.nl/page/weblog

 

Punt.nlNL Punt.nl

Hier kon ik geen filmpjes geplaatst krijgen en foto's alleen via knippen en plakken. En wegens tijdgebrek heb ik de kollomen niet echt getest.  Maar wie zich hierin verdiept kan er volgens  mij wel wat van maken. Het is meer een geschreven dagboek weblog, waar ook meerdere  schrijvers op één weblog terecht kunnen.

http://tryoutblog.punt.nl/

 

 WaarBenJij.NuNL WaarBenJij.Nu

 Inderdaad, heel leuk voor op vakantie.De jeugd is er blij mee;  Overal waar internet is kan men je volgen, kijk maar:

 http://dorisenrosedin.waarbenjij.nu/

 

 

 Eenvoudig te bedienen, prima zijkolommen en widgets. Een nadeel is dat er maar 10 links per link-categorie geplaatst kunnen worden, en het intoetsen van een code  bij  het reageren die niet weg te krijgen is. Maar het is een echte aanrader voor de kollommen en de eenvoudige bediening hiervan….. alleen….. Ik krijg het niet voor elkaar om foto's en filmpjes te plaatsen op de normale manier! Ik heb het geprobeerd, alleen door te knippen en te plakken vanuit een andere weblog kreeg ik iets voor elkaar. Schrijven lukte dus weer wel…

http://www.bloggen.be/tryoutblog/

 

 Xanga.com - The Blogging Community the blogging community

Xanga is een heel eenvoudig te bedienen weblog. Overzichtelijk dashboard, eenvoudig foto's en filmpjes plaatsen (niet alleen Youtube, zelfs meerder mogelijkheden!) ….. Alleen doordat het een behoorlik buitenlandse site is, en zelfs daar de engelse instructies niet van te volgen zijn en de vertaling daarvan wederom compleet chinees is kreeg ik het niet voor elkaar om een 'header' =blogkoptekst, of de kollommen aan de zijkant in te stellen. Kijk en dat is nou weer jammer, want het ging zo goed in het begin met dit weblog.
   

Hier kun je een weblog maken.Je hebt helemaal geen technische kennis nodig, het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden en via het control panel je weblog aanmaken en updaten. Nadeel: geen kollommen en wissen  van uitprobeersels wil mij niet lukken.

En zelfs overnieuw inloggen is een ramp. Dus deze valt sowieso af.
Natuurlijk zijn er nog meer weblog-hosts, ik heb dan ook op de bonnefooi wat uitgeprobeerd….
Maar een weblog met het eenvoudige, dochn uitgebreide dashboard van Xanga, de eenvoud van Bloggen met zijn widgets in de zijkollommen en eenvoudige uitleg en dan de uitgebreide keuzemogelijkheden en blogmogelijkheden  van WordPress….. Ja, dat zou de ideale blog voor ons zijn. Maar Blogger (Blogspot) is ook niet verkeerd, heel leuk en handzaam. Heel jammer dat daar maar één filmpje per blog opgezet kan worden.
Kortom…… De ideale blog bestaat nog niet….. maar als er een handige it'er die even niets te doen heeft: Let op het bovenstaande da's een gat in de markt!

0 reacties op “Vrijdag, 15 april 2011

 1. Je vergeet de grootste en voornaamste nog: ‘Hyves’. Er is ook nog een 50+ site, die is wel interessant.
  Wat dat meerdere filmpjes op ‘blogspot’ betreft, dat ga ik op dat van mij eens uitproberen, volgens mij moet dat lukken……
  Heel goed verder dat je die waarschuwing van mij hebt doorgegeven, er waren er echt ’n paar gasten bij die echt kwaad op me waren omdat ik ze lastigviel, volgens hen, met die uitnodigingen. Overigens heb ik er zelf ook nogal wat moeten verwerken. Zelfs van dat ‘Bieber-mannetje’ kreeg ik er een.
  Je hebt wel een goed onderzoek verricht en dat ‘gat in de markt’ klopt helemaal!
  Gr. J@n.

 2. Om er zeker van te zijn dat mijn verhaal ook aankomt zet ik het hier ook nog maar eens neer, want ik weet niet zeker of het emailadres dat in de reactie staat wel echt is:

  Hoi boerin zonder naam.

  Een filmpje op het weblog zetten is heel simpel bij ‘blogspot’
  Je kopieert gewoon de embedcode en plakt hem op de plaatst waar je normaal de tekst zet en hij staat er op…….
  Tenminste als alle ‘toeters en bellen’ goed staan verder.

  Bij ‘Bloggen.be’ zet je de curser in het publicatieveld, vervolgens druk je éénmaal op de spatiebalk
  en vervogens zet je een vinkje in de ‘brontekst’.
  Dan zie je: staan. Daar zet je zelf het volgende achter: en daarachter plak je de embedcode van het filmpje.
  Als dat er staat zet je er zelf weer het volgende achter: en het filmpje staat er na op ‘toevoegen’ te hebben geklikt netjes in het midden van het blog.

  Niet gek voor een digibeet als ik hè!?
  Succes ermee.

  Groeten. J@n.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s