p>Week donderedagse dingen.2.

We hebben dus een auto, we kennen de verkeersregels…. maar hoe moeten we het vehicle  onderhouden…. Zie hier enkele tips afkomstig uit de familie….

De auto (onderhoudstips)

Schoonmaken

  •  Spoel de auto na het wassen af met enkele gieters regenwater u hoeft dan niet meer te zemen of droog te wrijven want de lak droogt zonder strepen op.
  • Ammonia is een goede ontvetter, maar tast synthetische verven aan. (niet gebruiken dus)
  •  Doe onder de ruiten wissers van de auto kurken, want dan bevriezen ze niet aan de ramen. Je kan dan makkelijker de ramen schoon maken  en je trek ze niet kapot 
  • Borstel uw autobanden na een wasbeurt in met Cola. Werkt hetzelfde als die peperdure middeltjes uit de shop. ·        Heeft u hars op de lak van uw auto? Gebruik dan ruitensproeier Anti-vries. Het beste is om het product op een badstof handdoek doen en zacht masseren. Daarna de auto wassen en klaar.
  • Autoruit ontdooien – Vul een plantenspuit met ruitenwisser (anti vries) vloeistof  en dit op de autoruit spuiten.

Bekleding 

  • Zijn je lederen stoelen vuil, maak ze dan schoon met scheerschuim. Spuit het schuim op het oppervlak en haal het weer weg met bijvoorbeeld een theedoek. Het vuil vliegt eraf, en het leer droogt niet uit. 
  • Om nubuck te reinigen, kunt u een suèdesponsje gebruiken. Met de ruwe kant schuurt u het vuil weg, met de zachte kant maakt u het leer weer rul en vol. Smeer of spuit de schoen daarna in met een vuil- en waterafstotend middel.

Onderhoud

  • Vocht in je auto – Vul een pantysokje met    kattengrit plaats deze in de auto en de ramen van uw auto zijn minder snel beslagen.
  • Olie aan de handjes – Neem een scheut CIF en een scheut afwasmiddel, en was daarmee droog de handen. Olie lost op. Daarna de handen wassen met lauwwarm water.    (ook verf gaat hiermee van je handen)

                                 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s