Vrijdag, 5 augustus 2011

Week item bij de politie

Politie oogst rijpe wiet

Naar aanleiding van een anonieme melding heeft de politie dinsdagmiddag rond half zes een hennepkwekerij vol rijpe wietplanten opgerold.

Ergens in Nederland  trof de politie 183 oogstrijpe hennepplanten aan.  Tevens trof de politie 83 potten zonder planten aan. 

Wiet 

Nu hebben wij het voorstel om de planten die de politie  in beslag heeft genomen te verkopen aan coffeeshops in de stad. We moeten die wiet die in beslag werd genomen verkopen. Die drugs verdwijnen straks  in de verbrandingsoven. Dat is 1,3 miljoen euro weggegooid geld. Daarnaast worden er elk jaar meerdere partijen drugs in beslag genomen. Het levert dus meer op dan bonnen uitschrijven.

Wij denken niet dat de politie daarmee iets illegaals doet. Die miljoenen euro’s contant geld die worden aangetroffen, afkomstig van criminele activiteiten, die gaan toch ook niet de verbrandingsoven in? En voor iedereen die denkt dat het zelf kweken van cannabis ongeoorloofd is: Het mag wel. In Nederland is diverse malen politie en justitie op de vingers getikt als zij een thuiskweker met 5 of minder planten benadeelden door de oogst in beslag te nemen. Gedogen betekent toestaan. Wie 5 zaadjes laat ontkiemen onder de zon wordt niet veroordeeld door een rechter, dus mag je 5 wietplanten kweken. Dus 5 planten per agent….. dat levert de staatskas aardig wat op!

Zonde van al die eurootjes in de kliko!

0 reacties op “Vrijdag, 5 augustus 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s