Vrijdag, 12 augustus 2011

Week item bij de politie
 
 Ook op de stranden vindt men ons. In speciale strandjeeps rijden wij langs de kust om mensen te waarschuwen bij gevaarlijke stromingen, kinderen die 'zoekgeraakt' zijn op de sporen, parkeeradviezen te geven aan mensen die hun auto willen parkeren, en wat al niet meer. Ook maken  we de mensen attent op de palen met seinen, logo's en vlaggen langs het strand. Die staan er voor uw en ons gemak. De palen hebben veelal een ook voor kinderen herkenbaar teken, zodat men niet verdwaald. De vlaggen hebben  een meer informatieve functie, echter niet iedereen kent de betekenis. Vandaag leggen wij u die uit:

Vlaggen op het strand

Wat betekenen ze:

 

 

Gevaarlijke zee

 

Gevaar
Zwemmen verboden

 

Strandwacht met ehbo
Bewaakte baderszone

 

Blauwe vlag
Kind gevonden Aangewezen gebied voor watersporten

 

 

0 reacties op “Vrijdag, 12 augustus 2011

  1. De betekenis van de vlaggen kende ik niet. Bij een rode vlag zou ik denken aan “gevaarlijk zwemwater”, maar beslist niet aan een zwemverbod. Kan me voorstellen dat daar veel mensen mee de fout in gaan. Gelukkig hoef ik de betekenissen niet te onthouden, want (in Nederland) zul je me vrijwel nooit aan het strand vinden (te druk, te massaal, geen parkeerplaats….). En als ik er al kom dan voor een strandwandeling buiten het seizoen.

  2. Wij komen wél regelmatig op het strand en de meeste vlaggen ken ik dus wel .Ik verbaas me heel vaak over mensen die maling aan de regels hebben ,Op een luchtbed in zee is levensgevaarlijk maar je ziet mensen die er door een strandwacht uitgestuurd worden even later weer gewoon mét luchtbed het water ingaan .Ergert me mateloos want wié mag z’n nek wagen als het foutloopt? juist …die strandwacht !
    De Noordzee is en blijft verraderlijk , en het zijn vaak júist goede zwemmers die er in grote problemen komen ,met de gedachte dat ze goed zwemmen denken zij onschendbaar te zijn maar als je niets van getijden en stromingen weet moet je nóóit in zee zwemmen op plaatsen waar je niet meer kunt staan .

  3. Wij komen wél regelmatig op het strand en de meeste vlaggen ken ik dus wel .Ik verbaas me heel vaak over mensen die maling aan de regels hebben ,Op een luchtbed in zee is levensgevaarlijk maar je ziet mensen die er door een strandwacht uitgestuurd worden even later weer gewoon mét luchtbed het water ingaan .Ergert me mateloos want wié mag z’n nek wagen als het foutloopt? juist …die strandwacht !
    De Noordzee is en blijft verraderlijk , en het zijn vaak júist goede zwemmers die er in grote problemen komen ,met de gedachte dat ze goed zwemmen denken zij onschendbaar te zijn maar als je niets van getijden en stromingen weet moet je nóóit in zee zwemmen op plaatsen waar je niet meer kunt staan .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s