Pinokkio


Deze week een thema dat ik bij toeval tegen kwam en waar best wel een week mee te vullen:


St-Pieter staat aan de Hemelpoort te wachten op de zielen die naar boven komen, en ziet Jezus wandelen. Hij roept hem even bij zich en vraagt: “Kan jij even op de Poort passen, terwijl ik een kleine boodschap ga doen?” “Natuurlijk”, antwoordt Jezus, “wat moet ik eigenlijk doen?” “Eigenlijk niet moeilijk… Gewoon wat vragen stellen aan de zieltjes die hier aankomen en vragen naar hun achtergrond, hun familie, wat ze gedaan hebben in hun leven, … Daarna moet je beslissen of ze hun toegang naar de Hemel verdiend hebben.” “Klinkt vrij eenvoudig! Oké, ik let er wel even op…”
Dus Jezus staat te wachten aan de poorten terwijl St-Pieter zijn kleine boodschap gaat doen… Plots komt er een verschrompelde oude man aan. Jezus roept hem bij zich en ze zetten zich over elkaar aan de tafel. Jezus kijkt naar de oude man en vraagt: “Waarmee verdiende je je brood?” De oude man antwoordt: “Ik was timmerman.” Jezus herinnert zich zijn oude aardse bestaan en leunt een beetje naar voren. “Had je nog familie?” vraagt hij vervolgens. “Ja”, zegt de man, “ik had één zoon, maar ik ben hem verloren.” Jezus leunt nog een beetje meer naar voren. “Hoe bedoel je, je verloor je zoon? Kan je me iets meer vertellen over hem?” “Wel”, zegt de oude man, “hij had gaten in zijn handen en voeten, en ik maakte hem zelf naar mijn evenbeeld. Er was geen seks bij te pas gekomen…” Jezus barst in tranen uit, leunt nog meer naar voren en fluistert: “Vader?” Ook de oude man leunt naar voren en fluistert: “Pinokkio?”Roodkapje loopt door het bos en komt Pinokkio tegen in het bos, ze neemt hem in dehoutgreep en smijt hem op de grond; gaat  op zijn gezicht zitten en zei: Lieg smeerlap lieg!!!


Pinokkio komt bij de dokter en zegt: “Dokter iedere keer als ik met mijn vrouw ‘de houterige geneugten’ deel, zitten er splinters in haar gaatje. Wat kan ik daar nou aan doen?” “Nou”, zegt de dokter, “Dan moet je ‘hem’ schuren daar wordt hij lekker glad van”
Een week later komt Pinokkio de dokter tegen en de dokter vraagt: “En hoe is het met je vrouw enne je-weet-wel…..?” “O”, zegt Pinokkio, “Haar heb ik helemaal niet meer nodig!”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s