koningsdagVoor de mensen die het nog niet wisten: Aanstaande woensdag vieren we “koningsdag”.

’s Ochtends gaat Koningin Maxima uit rijden met de spiksplinternieuwe auto van Willem Alexander, Ze moet nog even een nieuwe jurk ophalen bij de couturier voor de viering van koningsdag en privé gaat ze er nu eenmaal graag op uit zonder chauffeur. Als Wim-Lex ’s avonds thuis komt, zegt Maxima: “Ik heb een goede en een slechte mededeling. Ik begin maar met de goede mededeling: de airbag in onze nieuwe auto doet ’t prima…”


Een man fietst langs Landgoed  “De Eikenhorst”. Op een gegeven moment rijdt hij de oprijlaan op en zet zijn fiets tegen het paleis neer. Meteen wordt hij op zijn nek gesprongen door twee marechaussees. “U moet die fiets daar weghalen,” zegt de een. “Waarom?”, vraagt de man. “De koning komt zo langs,” zegt de marechaussee. “Nou en,” zegt de man, “hij staat toch op slot?”


Op koningdag krijgt het koningklijk gezelschap een rondleiding door Zwolle. Langs de straten  staan allerlei oude ambachten en straatartiesten om de mensen te vermaken, zo ook een spiernaakte man uit India op een spijkerbed. Een van de leden van het koningklijk gezelschap kijkt naar de vent en vraagt: “Bent u fakir?”
Zegt ie: “Nee, alleen vandaag!”

 
*********
 
KONINGSDAG
 
 
 
 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s