kaas


Aan het begin van dit jaar zei ik dat ik bepaalde thema’s en de daarbij behorende item’s, dus de grappen en grollen die gebruikt zijn, ging hergebruiken.
Deze week, om dat komende vrijdag de technische keuring is voor de lekkerste kaas van boerenhand en volgende week maandag de Cum Laude Awards voor deze kazen worden toegekend, wederom kaas.
Vorig jaar oktober toch ook al ‘kaas’ zult u denken? Ja, en deze week dus weer, omdat deze week voor mijn man, als lid van de BBZ, helemaal in het teken staat van de lekkerste kazen van de Boerderij en echte Boerenkazen.

Wist u trouwens dat sinds afgelopen zaterdag 18 maart 2017 het maken van boerenkaas ook op de lijst met immaterieel erfgoed staat?
(Immaterieel erfgoed zijn tradities die wij van onze (groot)ouders hebben overgenomen)

Een Nederlander, een Amerikaan en een Belg werken bij hetzelfde bedrijf, en klagen tussen de middag over hun broodbeleg. De Nederlander lust geen pindakaas, maar toch zit dat elke dag op zijn brood. De Amerikaan haat jam, maar toch moet ‘ie het steeds weer eten. En de Belg heeft alsmaar kaas waar ‘ie echt een hekel aan heeft. Ze spreken af dat ze, als er de volgende dag weer hetzelfde op hun brood zit, alledrie van het topje van het bedrijfsgebouw afspringen. Helaas is de situatie de volgende dag niet verbeterd, dus de drie collega’s springen van het bedrijf en overlijden. Op de begrafenis klagen hun drie achtergebleven vrouwen steen en been. De vrouw van de Nederlander zegt: “Ik snap het niet. Als hij het nou gewoon had gezegd, had ik wel iets anders op brood gedaan.” Ook de vrouw van de Amerikaan jammert: “Had ‘ie het maar verteld, dan had ik hem desnoods elke dag een hamburger gebracht.” Maar de vrouw van de Belg is helemaal teleurgesteld: “Die man van mij was echt niet slim: hij smeerde namelijk elke dag zijn eigen brood!”
Een Belg, een Nederlander en een Fransman zitten in het vliegtuig. ze vliegen eerst over Frankrijk. zegt de fransman: ”Kijk, de Eiffeltoren. daar zijn we zooooo trots op. Ook onze wijn is de moeite waard trouwens.” waarop de twee anderen zeggen: “Pff, wijn, daar vegen we ons gat aan af .” Even later vliegen ze over Nederland. De Nederlander zegt:  “kijk tulpenvelden! mooi hé. Wij hebben trouwens ook heel lekkere kaas.” Waarop de twee andere zeggen: “Kaas, daar vegen we ons gat aan af.” Wanneer ze over België vliegen zegt de Belg: “Voila, het Atomium. Wij maken trouwens ook prima prikkeldraad…….en wedden dat jullie je gat daar niet aan vegen!”  
                    
Drie muizen zitten aan tafel heel erg op te scheppen.  Zegt de eerste : “Ik durf een stuk kaas bij mensen uit de koelkast te halen.” Zegt de 2 de :  “Da’s niks, ik kan met gemak een stuk kaas uit een muizenval pakken !!!” Zegt de 3 de :  “Sorry jongens, ik moet nu echt de kat gaan voeren….
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s