bloemen



In de week voorafgaand aan Moederdag moesten we misschien maar eens vast een leuk bloemetje uit gaan zoeken….

Een blondje en een brunette staan voor de vitrine van een bloemenwinkel, als het blondje plots zegt tegen de brunette: “Kijk daar, is dat je man niet die daar bloemen aan het kopen is?” De brunette antwoordt: “Verdorie, inderdaad, het is mijn man die daar weer zonder enige reden bloemen koopt voor mij.” Het blondje vraagt enigszins verontwaardigd: “Hou jij er dan niet van dat je man bloemen koopt voor jou?” “Toch wel,” antwoordt de brunette, “maar mijn man koopt steeds bloemen voor mij met een achterliggende bedoeling in zijn hoofd en ik heb echt geen zin om de volgende drie dagen weer op mijn rug te liggen met mijn twee benen in de lucht!” Vraagt het blondje: “Hebben jullie dan geen bloemenvaas?     


Een zakenman opent zijn nieuwe kantoor, waarop hij van een vriend ter felicitatie een krans ontvangt met daarop Rust in vrede. Het is duidelijk dat er een fout is gemaakt en de zakenman belt de bloemist om te klagen. Nadat hij de bloemist heeft verteld van de fout zegt de bloemist: “Het spijt me heel erg van de fout, meneer …. maar wat nog erger is… er vindt vandaag ergens een begrafenis plaats waar bloemen worden afgeleverd met de tekst Gefeliciteerd met je nieuwe locatie!”   


De juffrouw voor de klas zegt: Een roos is een bloeiende bloem, en het woord heeft een lettergreep. Wie kan mij een bloeiende bloem of plant noemen met twee lettergrepen? Jantje steekt zijn vinger op: Cyclaam, juf. De juf telt de lettergrepen: Ja, Jantje, dat is goed. Mooi, mooi, mooi, mooi mooi… Wie weet er nu een bloeiende bloem of plant met drie lettergrepen? Marietje steekt haar vinger op: Dahlia, juf. De juf telt de lettergrepen: Dat is goed, Marietje. Mooi, mooi, mooi, mooi, mooi… Wie weet er nu een bloeiende bloem of plant met vier lettergrepen? Pietje steekt zijn vinger op: Rododendron, juf. De juffrouw telt weer de lettergrepen en roept: Dat is goed, Pietje. Mooi, mooi, mooi, mooi, mooi… Wie weet er nu een bloeiende bloem of plant met vijf lettergrepen? Dirk steekt zijn vinger op: Geslachtsgemeenschap, juf. Geslachtsgemeenschap? Zegt de juffrouw ontdaan; dat heeft wel vijf lettergrepen, maar dat is toch geen bloem of plant, Dirk? Nee, zegt Dirk, maar het is wel mooi, mooi, mooi, mooi, mooi…

 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s