Vandaag beginnen de keuringen weer….. Kaas en zuivel!
De kazen staan klaar om gekeurd te worden:
Wie gaat er dit jaar met de 
Den Besten Cum Laude Award 
van door?
Donderdag, 12 maart a.s., worden de Cum Laude Awards 2020 voor de best geproduceerde kazen en zuivelproducten gemaakt op de boerderij uitgereikt. 

Wat zijn de Cum Laude Awards?

Elk jaar komen alle boerderijzuivelaars bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste boerderijzuivelproducten: De Cum Laude Awards. De enige landelijke verkiezing voor zelfzuivelende boeren die op ambachtelijke manier hun kazen en andere zuivel maken op de boerderij. Uiteraard is het spannend om mee te doen, maar het is ook gezellig. Het is altijd een ‘boerenfeestje’, een leuke gelegenheid voor de boeren om collega’s te spreken.

Kaaskeurmeesters

Honderden kazen worden met zorg uitgezocht door de deelnemende kaasboeren en vervolgens in de volgende hoofdcategorieën ingedeeld: BoerenkaasKaas van de boerderijAmbachtelijke bereiders.
Binnen deze categorieën gaan de kaasmakers met elkaar de strijd aan. De kazen worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Deze keurmeesters kijken naar verschillende aspecten: Uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld), consistentie (is de kaas lekker smeuïg), maar het allerbelangrijkste is uiteraard de geur en de smaak. 

De mooiste zuivelproducten

Ook vindt tergelijkertijd de verkiezing van de zachte kazen en de vloeibare zuivel plaats. Deze verkiezing is geleidelijk ontstaan doordat er steeds meer diverse producten gemaakt werden binnen de boerderijzuivelsector. Dit heeft gezorgd voor een jonge verkiezing, vol met enthousiaste zuivelaars die de mooiste producten maken en weer nieuwe producten ontwikkelen.


Check  de website met leuke vlogs en blogs.
Tot 12 maart op www.cumlaudekaas.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s